Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Terapia prin ras

Iata ce am gasit rasfoind o revista,mie mi s-a parut interesant,sper ca si voua

Ce-ai spune daca s-ar inventa medicamentul universal valabil,bun in toate bolile,fara efecte secundare si care nu consta nimic?Te bufneste rasul,nu-i asa?Ei bine,afla ca tocmai te tratezi!

“O reclama arhicunoscuta spune:<< Evitati consumul de sare,zahar si grasimi!>> Ar mai trebuii adaugat si<<Evitati persoanele triste,morocanoase si sobre! Si veti trai fericiti!>>” asta spune psihoterapeuta Doina Tanasescu.

La ce este bun rasul

Pe parcursul timpului s-au facut mai multe studii care au demonstrat ca rasul aduce numai beneficii pentru sanatatea noastra fizica,dar si mentala.Dr.William Fry,profesor asociat al clinicii  Universitatii Stanford,a ajuns la concluzia ca rasul creste ritmul cardiac,imbunatateste circulatia sangvina si e un scut impotriva depresiei si anxietatii.Iar 5 minute de ras continuu actioneaza ca analgezic!

Se stie de mai mult timp ca rasul declanseaza eliberarea catorva substante biochimice:dopamina(este un neurotransmitator responsabil de functiile esentiale ale comportamentului uman:miscarea,cunoasterea,motivatia),serotonina(neurotransmitator responsabil de apetit,somn,sexualitate),adrenalina(hormon care asigura organismului,in caz de urgenta,energie suplimentara).

“Fiecare hohot de ras antreneaza aproape toti muschii corpului,incluzandu-i pe cei abdominali.Coloana vertebrala si cervicala se detensioneaza,toxinele sunt eliminate mai repede.Prin miscarile musculare din timpul rasului,diafragma produce un masaj intern care faciliteaza digestia,reducand acizii grasi si substantele toxice din organism”,spune Doina Tanasescu.Tot in timpul rasului se elibereaza endorfine,substante care actioneaza natural asupra durerilor cronice si a celor temporare.

Cum sa radem de noi

1.Razi in fata oglinzii,spunandu-ti ca esti frumos/frumoasa,chiar daca nu o crezi.Stranba-te,gadila-te sub barbie…

2.Nu mai pierde timpul in fata tv-ului,sau daca o faci,alege sa te uiti la o comedie.

3.Apasa pe cerul gurii sau pe partea interioara a obrazului,limba,si incearca sa-ti povestesti ce ai facut.Sau spune o poezie,tot in fata oglinzii!

4.Pronunta cuvinte care te fac sa razi.Spune-ti numele fara vocale cat de repede poti.

5.Cauta partea comica in tot ce ti se intampla zilnic!”

Asa ca…..hai sa radem =)))))


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: