Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Pula – cultura generala

Pula este cel mai mare oraş din regiunea istorică Istria din Croatia,  fiind situat în partea de sud a peninsulei Istria. Este o renumită staţiune heliomarină şi un important centru turistic, cunoscut pentru climatul său moderat, apele domoale, natura bine conservată dar şi pentru bogatul patrimoniu istoric şi cultural. Oraşul are o lungă tradiţie în producerea vinului, pestelui, constructia de vapoare şi turism. Pula a fost de asemenea centrul administrativ al Istriei in Roma Antica.

Oraşul este foarte bine cunoscut pentru numeroasele sale clădiri ce au supravieţuit din perioada romană, dintre care amfiteatrul din secolul I, denumit la nivel local Arena. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din antichitate, fiind folosit şi astăzi în timpul festivalurilor de film din vară. Alte două structuri notabile şi bine păstrate sunt Arcul de triumf din secolul I, Arcul Sergius şi templul zeului Apollo construit în onoarea împăratului roman din secolul I, Cezar Augustus. Mai este posibilă plimbarea prin vechile străzi înguste, cu pavaj roman, ale oraşului, în care, s-au construit clădiri medievale si renascentiste.

Arenele romane

PS: Numai un “creier neted” poate considera acest post vulgar.

Advertisements

Comments on: "Pula – cultura generala" (7)

  1. =)) foarte tare cand citesti titlul te gandesti la altceva =)))

  2. spidermonkey93 said:

    interesant..se adauga la lista mea de orase de vizitat..in viitor

  3. thestoryofalady said:

    Apoi dak nu te duci sa vizitezi Pula unde ai atatea avantaje :)) atunci habar nu am unde sa existe mai mare distractie:D

  4. Sunt arene romane in Pula? Foarte tare!

  5. da… Croatia e plina de cultura… Adevaru e ca substantivul de genul FEMININ “pula” (o pula, doua puli) nu este un cuvant cu specific romanesc. Iata cum un oras poarta denumirea asta, ba mai mult pula este si moneda nationala si intr`o limba (am uitat care) pula inseamna fericire (vezi “pula, pula, pula” pe youtube)… oricum interesante Arenele Romane… Sa inteleg ca s`au pastrat mai bine decat Coloseumul?

  6. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: