Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Femeia este lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de estetică. [Vasile Ghica]

Nu o remarcasem, nu descoperisem nimic la ea care sa ma atraga, in afara de ochii ei. Au trecut cateva saptamani, fara ca persoana ei sa ma preocupe catusi de putin si ar fi trecut luni, si ani daca…cine a pus-o sa imi surada?! Cine a indemnat-o sa imi adresesze acel stupid si banal salut. Din acel moment a luat nastere in mintea mea gandul ca nu ii sunt indiferent, ca as putea sa imi incerc norocul. Asadar, initial gandul de a o cuceri nu avea nicio corespondenta cu simtirea mea, totul pornea de-a dreptul dintr-un calcul cerebral. Zilele urmatoare, hotararea mea prinse aripi; cine o mai putea impiedica sa zboare la fapte?! Mi-am ascutit deci armele cu care trebuia sa incep lupta, am facut toate pregatirile incet, pe indelete.

De aici inainte, ori de cate ori o intalneam, o salutam zambindu-i instinctiv. Ea raspundea rece si trecea mai departe. Instinctul ei sigur pricepea provocarea surasului si cauta s-o apere opunandu-mi un scut de raceala si indiferenta, care imi paraliza orice tentative de apropiere.

Iata ca prin darzenia ei a inceput sa ma intereseze. Doream sa o cuceresc prin lupta, fara sa depun armele inainte de a capitula. Aveam nevoie de rabdare si perseverenta; nu se poate sa nu invingi cu aceste arme. Perseverenta picaturii de apa roade stanca si o prabuseste de pe culme; care femeie are darzenia granitului sau a marmurei ?!

Framantat de aceste ganduri , purtam in mine imaginea ei, mereu treaza. La scoala, pe strada, ea era mereu in centrul preocuparilor mele. Ii simteam prezenta, intretineam imaginar conversatii nesfarsite.

Totusi, respingerea ei brutala nu mi-a facut deloc sange rau. As putea spune ca m-a bucurat intr-un fel: cu cat lupta este mai grea, cu atat izbanda va fi mai mare.

Cine este? Ce vrea? Numai semne de intrebare; nu stiam aproape nimic despre ea, dar am incercat sa o ancorez de existenta mea.

Va urma…

PS: Pentru ca esti 1 martie, as vrea sa le urez tuturor femeilor(fetelor) un sincer “La multi ani!”, sa fie sanatoase, iubite si mereu frumoase.

Advertisements

Comments on: "Jurnal – Despre ea[partea 1]" (8)

 1. Cine este? Poate din vedere pare o necunoscuta dar inima mea o cunoaste deja pe deplin? Ce vrea? Inca nu stiu sigur deoarece nu ma pot infiltra in mintea unei femei,ea fiind atat de complexa,chiar daca “Femeia este lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de estetică. ” eu cred ca nici Dumnezeu nu si-ar putea intelege creatia,o minte atat de complexa si plina de idei,dotata cu atata finete si grandoare.

 2. Daca imi permiteti sa ma citez pe mine… Uite ca devin si filosof cu ocazia asta…

  Femeia este o garoafa cu sinapse. Intrebare: De ce, Doamne, ai lasat florile sa gandeasca?

  Nu… multi veti spune ca-s misogin. Rectific:

  Acum mult timp a existat ziua barbatului si Adam a primit cadou de la Dumnezeu femeia.
  P.S: Putea totusi sa-i dea o sticla cu vin…

  Acum voi alegeti care citat va reprezinta… Cat despre articol imi rasare o intrebare: Cine`i tipa? Toate bune in rest… Fiti pe pace! Bravo Cata! 😉

  • Numele ei il voi dezvalui in ultimul episod al jurnalului. Sunt un “vinofil”, sa aiba oare asta vreo legatura cu femeia? :))

 3. In vino veritas! Cum spuneau batranii nostrii … nu?

 4. da dupa cum spuneam femeia ramane mereu aceeasi….

 5. dorel92 said:

  imi place comparatia dintre stanca si darzenia undei femei…

 6. thestoryofalady said:

  frumos ce ai scris:) si dak e si adevarata..sper sa reusesti sa o cuceresti;;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: