Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Cele mai bune 5 deserturi


Cred ca niciodata in viata ta nu ai gustat deserturile acestea din tarile lor originale,uite o lista cu cele mai bune 5 deserturi de-ncercat macar odata:
1.Tiramisu – Italia
Aceasta prajitura este provenienta din Toscana.Ingredientele principale sunt sortimente de branza italiana (celebra Mascarpone) si crema Zabaglione.Totusi,la acestea nu lipsesc frisca, zaharul,cafeau si praful de cacao.

Se spune ca Tiramisu ar fi un desert servit de sute de ani, desi nu exista niciun document istoric despre Tiramisu mai devreme de anul… 1971!Cert este, insa, ca Tiramisu este o prajitura pe placul absolut oricui.
2.Baclava – Turcia, Grecia
Aceasta prajitura provine din antica Grecia.Daca grecii sustin ca baclavaua este o inventie antica elena, dovada stand Deipnosophistae, turcii afirma ca in lucrarea respectiva este vorba, de fapt, de halva, iar baclavaua a aparut initial, in Evul Mediu, in zona orasului Gaziantep.

Baclavaua este, practic, o prajitura formata din straturi suprapuse de aluat, in care a fost presarat din belsug miez pisat de fistic sau nuca. La acestea se adauga si zahar, miere de albine si scortisoara pentru ca, la final, cand prajitura a fost rumenita la cuptor, peste toate sa se adauge o portie consistenta de sirop sau de apa de trandafiri. Rezultatul este fabulos.Putini pot rezista tentatiei de a incerca macar o bucata din acest preparat absolut delicios.
3.Creme Brulee – Franta
Originea acestui desert este Franta,dar pe ea se bat mai multe tari.Pentru crearea celebrei Creme Brulee se ciondanesc istorici atat din Franta si Anglia, cat si din provincia spaniola Catalunia.DEsi are multe sortimente,sortimentul frantuzesc e cel mai bun dintre toate.

Creme brulee poate fi definita ca o varianta nobila a cremei de zahar ars, in compozitia ei intrand, practic, aceleasi ingrediente: oua, lapte, zahar ars si, in unele variante, esenta de vanilie sau coaja de portocala.
4.Sachertorte – Austria
Schetorte este o mandrie a bucatariei vieneze si unul dintre cele mai faimoase deserturi din lume. De aproape 180 de ani, Sachertorte este considerata cea mai buna prajitura de ciocolata creata vreodata.

O prajitura Sachertorte este alcatuita din straturi dense, nu foarte dulci, de pesmet fin sau chec de ciocolata, cu unul sau doua straturi de gem de caise in interior, totul acoperit cu o glazura consistenta si uniforma de ciocolata.Originalul vienez este intotdeauna mai gustos decat variantele adoptate de celelalte restaurante si cofetarii ale lumii.
5.Churros – Spania
In compozitia lor intra cam aceleasi ingrediente pe care le gasim si in gogosile clasice, mai precis apa, faina, unt si oua. Diferenta este ca aceasta specialitate originara din tara lui Cervantes are forma unor baghete care se rup in bucati dupa preferinta fiecarui consumator.

Atat de mare a fost succesul gogosilor spaniole incat in aproape toata lumea au aparut restaurante cu franciza, care produc delicioasele baghete spiralate.
Sper ca macar imaginile va conving sa gustati una dintre ele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: