Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic


Conceptul “Smell-O-Vision”- combinarea, prin diferite tehnologii, a imaginilor si a mirosului – a a facut un pas inainte: firma americana Scent Sciences a inventat un dispozitiv care, conectat la computer, elibereaza in aer diferite mirosuri, alese astfel incat sa se potriveasca situatiilor intalnite in joc.
ScentScape, cum a fost numit dispozitivul, adauga jocurilor o noua dimensiune: simtul olfactiv este si el implicat, alaturi de vaz si auz, in senzatiile asociate cu jocul.

Dotat cu aproximativ 20 de mirosuri diferite, ScentScape se conecteaza la computer sau consola si este programat astfel incat “sa raspunda” la ceea ce se intampla pe ecran, eliberand in aer amestecuri odorante corespunzatoare si creand, astfel, ambientul olfactiv potrivit, de la mirosul unei paduri de pini pana la mirosul marii.

Aparatul (care costa 69.99 USD) are si o functie de “control al volumului” emisiilor, pentru ca utilizatorii sa nu inhaleze cantitati excesive de substante.

Creatorii lui ScentScape l-au dotat si cu o functie de “editare”, care ar permite utilizatorilor sa creeze ei insisi “arome” noi.
Sursa: Descopera.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: