Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Firefox 5 începe să prindă contur, având deja o listă cuprinzătoare de facilităţi noi şi modificări la nivel de interfaţă.
Cateva fuctii o sa fie:
Funcţia Tab multi-select este similară unei facilităţi ajunsă de curând disponibilă în versiunile de dezvoltare ale browserului Google Chrome. Aceasta permite selectarea mai multor tab-uri simultan, care pot fi apoi închise, mutate, sau convertite în App tabs.
Vom avea o nouă pagină de tab-uri (Home Tab)

Indicator pentru upload-ul de fişiere
Butonul Home va dispărea complet, fiind înlocuit de o secţiune Home app.
Modul de previzualizare integrat pentru anumite tipuri de fişiere, cum ar fi PDF, MP3 şi alte formate media larg răspândite.
Taskbar web apps – un meniu dedicat, din care vom putea accesa un set extins de facilităţi şi secţiunile principale din website-urile preferate

Un nou manager al identităţii. Firefox 5 va dispune de un manager integrat al identităţii, ce va permite printre altele şi accesarea website-urilor folosind mai multe conturi de utilizator simultan.
Addon-urile vor primi suport standardizat în toolbar

Firefox 5 va acorda mai multă atenţie facilităţilor de socializare. Caseta de adrese va conţine un logo de forma unui avion de hârtie, prin care vom avea acces direct la conturile de pe site-urile de socializare, cum ar fi cele din reţeaua Facebook şi Twitter. Vom putea adăuga conturi pentru reţele de socializare şi trimite adresele paginilor web favorite direct din URL bar, înlocuind astfel obişnuitul buton Like.

Între timp, Moziila pare să ia în serios programul actual de lansări pentru browser-ul Firefox, cu stadii de dezvoltare nu mai lungi de 5-6 săptămâni şi versiuni oficiale lansate la intervale de 16-18 săptămâni. Asta se traduce în trei versiuni majore pentru Moziilla Firefox lansate în fiecare an. Prin contrast, Google Chrome este lansat într-o nouă versiune oficială la fiecare şase săptâmâni, iar Microsoft Internet Explorer aproximativ la fiecare doi ani.
Sursa: Go4it.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: