Magic Is Everything And We're Going Beyond Magic

Cele mai ciudate plaje din lume găzduiesc animale sălbatice, au nisip negru, roz sau verde. Ar putea fi câteva locuri pe care să le vizitezi în această viaţă.

Cui nu îi place să călătorească şi în alte locuri decât cele populare de pe Pământ?! Un început ar fi să cunoşti unele dintre cele mai ciudate plaje din lume, care nu degeaba au primit acest apelativ.

Atunci când te gândeşti la plajă, nu îţi vin în minte decât apă, soare, nisip, un şezlong şi un cocktail. Linişte şi relaxare.

Hai să faci cunoştinţă cu unele dintre cele mai ciudate plaje din lume, dar şi să vezi de ce sunt ele speciale.
1. Loango National Park, Gabon

Loango National Park, Gabon

Plaja din Parcul Naţional african Loango, Gabon este aparte datorită locuitorilor de aici. Elefanţi cu pui vin aici să se răcorească, ţestoasele să depună ouăle, iar bivolii să “surfeze”, precum şi multe alte animale. Ocazional se mai pot vedea la bălăcit şi gorile sau hipopotami. Este un loc sublim, dar unde nu vei sta liniştit în hamac.

2. Cow Beach, Goa, India
Plajă şi bovine, cele două cuvinte nu prea merg împreună în aceeaşi frază, am spune. Dar pe plaja Vacii din Goa aceste animale sunt la ele acasă.

Cow Beach, Goa, India

India venerează vacile, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care ele sunt lăsate libere, oriunde vor. Oamenii stau la plajă, pe sezlonguri şi sub umbrele, iar vacile la fel, pentru că nu prea pot sta la soare.

Din fericire pentru turişti, vacile nu fac baie în mare.

3. Punaluu Beach, Hawaii – plaja cu nisipul negru
Din cauza activităţii vulcanice din zonă, plaja Punaluu din Hawaii are preponderent nisipul negru. În Hawaii mai există plaje cu nisip alb şi verde (plaja Papakolea), dar Punaluu este cea mai populară plajă de aici.

Punaluu Beach, Hawaii

Există şi o legendă în zonă, care spune că dacă te gândeşti să iei nisip acasă, ca amintire, vei fi blestemat de către Pele, zeiţa vulcanilor.

4. Papakolea Beach, Hawaii – plaja cu nisip verde
Pe lângă nisipul negru, roz… în Hawaii regăsim şi pe cel verde, pe plaja Papakolea. Doar două plaje din lume au nisipul verde: una este în Pacificul de vest, în Guam, iar a doua, aici în Hawaii.

Papakolea Beach, Hawaii

Culoarea verde se datorează cristalelor de olivină (termen colectiv pentru minerale, din grupa silicaţilor). Privită de la distanţă, plaja pare o mare de iarbă sau alge marine.

5. Pink Sands Beach, Bahamas – plaja cu nisip roz
Este situată în Insula Harbour din Bahamas, la doar 81 de kilometri distanţă de Nassau. Plaja cu nisip roz are o suprafaţă de 4,8 kilometri Denumirea vine de la coralii roşii din zonă.

Pink Sands Beach, Bahamas

Cel mai bun moment al zilei în care nisipul are o strălucire aparte este dis-de-dimineaţă sau la înserat. Oceanul este ideal pentru o baie sănătoasă, în general liniştit, protejat de valurile mari ale Atlanticului de reciful de corali.

6. Glass Beach, California – plaja din sticlă
Plaja Glass (de sticlă) este aşa de zeci de ani. Apa şi vântul au remodelat gunoaiele aduse la mal de valurile Oceanului Pacific. Glass Beach este situată în California de Sud, Fort Bragg. Aici s-au adunat toate gunoaiele, de toate felurile, pe care oamenii le-au aruncat în apă. Regăsim cioburi de sticlă de toate culorile, formele.

Glass Beach, California

La un moment dat, plaja a fost închisă, dar în 2002 a fost redeschisă ca parte din MacKerricher State Park. Este un mare punct de atracţie pentru turişti.

7. Kaihalulu Red Sand Beach, Maui – plaja cu nisipul roşu
Puţine plaje cu nisipul roşu mai există în această lume, aşa cum este plaja Kaihalulu Red Sand din Maui – Hana Bay.

Kaihalulu Red Sand Beach, Maui

Nisipul îşi ia culoarea roşu-închis de la cenuşa mărunţită a dealului ce înconjoară golful. Plaja este parţial protejată de recif, iar curenţii nu prea te îmbie la înot. Pe alocuri, zonele sunt acoperite şi cu pulbere neagră, ceea ce face ca peisajul să îţi taie răsuflarea. Turiştii care ajung aici se bucură mai mult de privelişte, decât de apă.

8. Plaja fierbinte din Noua Zeelandă

Plaja fierbinte din Noua Zeelandă

Aşezată în peninsula Coromandel, acest colţ al lumii este echivalent cu o uriaşă podea fierbinte. Apele subterane ce au temperaturi ridicate se infiltrează la suprafaţă, prin nisip, astfel încât turiştii se pot “îngropa” în mici piscine cu apă fierbinte.

9. Barking Sands Beach, Hawaii

Barking Sands Beach, Hawaii

Nu am mai întâlnit o plajă care să sune ca un lătrat de câine. Se pare că există, dar are şi o explicaţie. Nisipul auriu, când scârţâie sau când este frecat, emite un sunet ce seamănă cu un lătrat de câine. Este provocat de anumite particule de cuarţ existente aici, dar şi pe alte insule britanice. Aici pare locul unde sunetele naturii parcă te infioară uşor.

10. Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Pe insula Gozo se găseşte plaja , preponderent, portocalie, deşi are mai toate culorile curcubeului din cauza rocilor vulcanice. Nu se face prea multă plajă, dar se fac fotografii.

Sursa: Apropo.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: